pühapäev, 27. jaanuar 2008

Pisiasjadest koosneb maailm!

Ma käisin JCI Eesti koolitusüirutsel Stardipauk.

JCIs on kombeks, et igal üritusel on kõigil osalejatel oma nimesilt. Ja nii sain minagi endale oma nimega sildi. See on kena komme ja annab hea võimaluse harjutada nimepidi kõnetamist, mis on üks hea suhtluse aluseid ja tekitab inimestes alati positiivse meeleolu.

Seekord sain ma aga veidi erineva nimesildi kui kõik ülejäänud kohalviibijad. Minu sildile oli üks väike lilleke joonistatud. Ma ei tea miks? Võibolla seepärast, et pole ammu ühelgi koja üritusel olnud võibolla oli nimesildi kirjutajal parajasti lille joonistamise meeleolu.

Igaljuhul, see väike lilleke mu nimesildil tekitas uskumatult palju elevust. Inimesi käis ridamisi küsimas - oi miks Sul lilleke nime juurde on joonistatud? Kas Sa ise joonistasid? Kas Sa palusid joonistada? Nalja ja naeru kui palju. Üks sõber sai sellest inspiratsiooni ja joonistas enda nime juurde suure naerunäo - mitte tavaline smilie ikka juuste ja kõrvadega nagu päris. Et tal oleks lihtsalt ka midagi joonistatud.


Sellised väikesed asjad kisuvad väga sageli tavapärasest rutiinist välja. Midagi mis on teistmoodi. Midagi mis tõmbab tähelepanu.


Too oma ellu selliste väikeste pisiasjadega vaheldust. Iseenda ja teiste jaoks.

Osta oma töölauale värskeid lilli. Või mine mandariinikotiga tööle. Vali tavapärase töölesõitmise tee asemel mõni teine. Pane õhtusöögi lauale küünal põlema (kui see muidugi alati seal ei põle).

Kirjuta vahel vahelduseks vasaku käega, lihtsalt seepärast, et öelda oma ajule - asju saab teha ka teisiti. Seda viimast teeb muide aeg ajalt ka Fernando Sanches Arias.


Läbi selle saame oma ellu tuua rohkem loovust ja loovamaid lahendusi mis iganes murele või probleemile.

Kommentaare ei ole: