teisipäev, 25. märts 2008

Lahendame probleemid loovalt


Kui ma käisin JCI Desingeri koolitusel Helsinkis, siis oli mul esmakordsalt võimalus näha koolitamas Rune Kiilstofte, kes oli meie koolituse peatreener.
Rune on koolitajana siiras. Ta oskab kaasakiskuvalt rääkida ja väga häid näiteid tuua. Ta oskab teha koolitusest elamuse, kuid samas ei mängi ees tola.
Rune on taanlane, kuid elab Norras. Ja ta rääkis meile hommikusöögilauas loo, kuidas ta kasutas loovat lähenemist, et lahendada probleem.
Rune hobiks on sukeldumine. Ja Norra jäämerre tulevad kord aastas vaalad, keda kutsutakse tapja vaaladeks. (killer whales). Ja Rune unistuseks oli minna tapjavaaladega koos sukelduma. See teenus on täiesti olemas, kuid see on ka väga kallis. Niisiis otustas Rune, et ta lahendab selle probleemi loovalt. Ta pakkus erinevatele ajakirjadele Taanis ja Norras, et peale sukeldumist kirjutab ta selle elamuse ja kogemuse kohta artikli nende ajakirja. Kuid raha soovis saada enne sukeldumist. Sellega polnud paraku keegi nõus. Siis kirjutas ta artikli valmis, otsis sõbralt illustreerivad pildid ning pakkus uuesti seda lugu ajakirjadele müüa. Ja see lugu ilmuski nii Taani kui Norra suurimas meesteajakirjas, tervelt 6lk loona.
Ja Rune tegi oma unistuse teoks. Ta on käinud sukeldumas endast mitu mitu korda suuremate elus olenditega vee all ning sealt ka täiesti tervelt tagasi tulnud. Selleks, et seda teha tuleb ka nende hiigelsuurte loomade hingeelu tunda ja igaüks nendega kontakti ei saa ja sukeldumine tuleb ära jätta.
Rune lähenes oma unistuse täitmisele loovalt ja sai elamuse terveks eluks!
Millal Sina oma unistused teoks teed?
Või lükkad seda aina edasi, kinnitades, et kui tuleb õige aeg, küllap ma siis teen ja tegutsen ja olen .....?
Unista suurelt, Sa oled seda väärt!
"I like Thinking Big. If you're going to be thinking anyway, you might as well Think Big." -- Donald Trump

Kommentaare ei ole: