reede, 17. juuli 2009

Leia üles oma peidetud võimalused

Mulle väga meeldivad pildid, kust peab otsima varjatud kujundeid.
Näiteks see! Siin pildil on ilus suur tiiger, kuid lisaks on veel üks peidetud tiiger. Leia see! Väidetavalt peame teiste kujutiste leidmiseks kasutama oma mõlemat ajupoolkera koos. Kui vaatame pilti, siis esmakujutis on see, kumb ajupoolkera on domineerivam ning selleks, et ka teised kujutised üles leida peaksime mõlemat ajupoolkera kasutama. See kumb ajupoolkera on domineerivam seda testi saad teha SIIN.
Kas leidsid teise tiigri?
Ei? Väike vihje: vaata triipe.
Vahva on see, et kui oled selle teise kujutise leidnud, tundub see nii iseenesest mõistetav ja kerge. Kas pole?
Vastus on lihtne: tiigri triipudesse on kirjutatud: The hidden tiger. Ja ma leidsin selle SIIT.
Sealt leiab veel palju huvitavaid pilte peidetud kujunditega. Näiteks see, leia pildilt 5 peidetud kujundit:
Proovi kõige pealt ise ja kontrollida saad seda SIIT.
Sama toimib tegelikult ka igapäevaselt võimaluste üles leidmisega. Esmapilgul võib tunduda ülesanne täiesti lahendamatu. Proovi ebatraditsioonilist lähenemist, proovi vaadata teise nurga alt, kust keegi veel pole proovinud vaadata. Isegi kui see esmapilgul naeruväärne tundub. Otsi peidetud võimalusi. Otsi sealt kust keegi otsinud pole.

Siit lehelt leiad lahedaid mänge, mis mõeldud küll lastele, kuid vahelduseks oli päris vahva peidetud esemeid pildilt otsida. See on üks võimalus oma mõlemat ajupoolkera treenida.

Igati arendavad on mängud, kus pead paeltega ühendatud pallid tõmba läbi rõngaste ja võrude. Sama moodi tundub see esmailgul täiesti võimatu ülesanne. Aasta tagasi kingiti selline mäng minu õe lapsele. Terve pere lahendas ja lahendust ei leidnud. Kui otsustasin, et proovin nüüd ebatraditsioonilist lähenemist. Otsustasin, et NÜÜD mõtlen kastist välja, siis lahendust oli käes 5 minutiga.

Proovi sama lähenemist järgmisel korral kui mõne probleemi üle juurdled!

Siin veel üks vahva pilt. Leia pildilt 10 näo kujutist:



Kommentaare ei ole: