kolmapäev, 20. august 2008

Lülita autopiloot välja!

Erinevate uuringute andmetel teeme me oma igapäevaseid asju 85% ulatuses automaatselt.

Avad hommikul silmad ja autopiloot läheb käima.

Sa ei mõtle sellele, mida Sa teed ja kuidas teed, kuid kõik tegevused saavad justkui tehtud - hommikused toimetused, kohvi, võileib, autosõit, töö alustamise rutiinid jne. jne.

Autopiloot ei lase meil märgata väikesi imesid meie ümber. Ta ei lase välja tulla Sinu sisemisel lapsel, kes rõõmsalt jookseb lompides ning naerab südamest.

Autopiloot ei lase Sul saavutada suuremaid eesmärke. Autopiloot on eelarvamuste ja paradigmade küüsis ning näeb võimaluste asemel vabandusi.

Proovi oma autopiloot välja lülitada. Kasvõi üheks päevaks!

Alusta juba hommikut täiesti teist moodi. Kui armastasid siiani viimase hetkeni magada, siis nüüd ärka tunnike varem. Tee endale parim hommikusöök parimate nõudega. Sõida tööle teist teed pidi. Tunne iga tegevuse juures, mis Sa teed õnnetunnet, heaolu ja rõõmu.

Kui Sa pole mistahes tulemuse või olukorraga rahul oma elus, siis mõtle kuidas sinna jõudsid. Kas reageerisid autopiloodil olles? Milline on Sinu enda suhtumine ja hoiak?

Sündmus (olukord, situatsioon) + meie hoiak (vastureageering, vastus) = Tulemus

Kes matemaatikat natukenegi õppinud, see saab võrrandist imelihtsalt aru, et tulemust saab mõjutada vaid meie enda hoiakute ning suhtumise kaudu. Kui Sa ei saa muuta maailma (sündmust, olukorda, situatsiooni), siis saad muuta oma suhtumist.

Kommentaare ei ole: